Rólunk szól

Kincsem – szubjektív

  Mit csinál az ember lánya, ha szakítottak vele? Magához vesz egy nagy adag fagyit, bekuckózik a szobájában, elindít egy romantikus, csöpögős filmet, és telesírja a kispárnáját. Nope. (Majd három nap múlva, de ez most nem lényeg.)Helyette vesz két proteinszeletet, egy gránátalmás üdítőt, szigorúan steviaval édesítve, és beül egyedül a moziba, arra a filmre, amire… Tovább »

Bálint napra

  Nem szeretem a Valentin napot. Nem szeretem, ha van párom, és pláne nem szeretem, ha nincs. Sőt, ezt a szót sem szeretem, hogy “pár”. Nem szeretem a Valentin napot. És nem azzal indoklom meg, hogy ez senki másnak nem jó, mint a kereskedőknek, és nem csak ezen az egy napon kell szeretni egymást. Egyébként, tényleg… Tovább »

A könyv, amitől a gyomrod fáj

  Telhetetlen kis könyvmoly vagyok, és mindig újabbnál újabb áldozatokra vadászok. Elég nekem egyetlenegy jól irányzott mondat, amiből én már rögvest érzem, hogy nekem azzal a könyvvel dolgom van. Nem volt ez máshogy Tóth Krisztina Pixeljénél sem: „Tulajdonképpen a férfi semmi másra nem vágyott, mint minden kötelezettség nélkül a nő mellett lenni, lehetőleg állandóan. Azt… Tovább »

Tinderország királylánya

  Élt egyszer egy rózsaszín kiskirálylány, aki elhatározta, hogy kezébe veszi az irányítást, és elindul megkeresni az ő hercegét, legyen is bármerre elbújva, legyen elvarázsolva, őrizze a gonosz mostoha és a tűzokádó sárkány hét lakat alatt, ő bizony akkor is megtalálja.Kereste hegyen-völgyön, erdők mélyén, barlangokban, de sehol sem akadt rá. Gondolta, ördög és pokol, lesz,… Tovább »

Ne legyél egyszerű

  Még mindig nézegetem az adatlapokat, és próbálok keresni valamit, ami a helyes arcon és izmos karon túl kiemel a tömegből. Furcsa világban élünk. Ha meg akarjuk ismerni a másikat az az első kérdésünk, hogy mivel foglalkozol, és nem értem miért érzed olyan fontosnak elmondani magadról, hogy igazgatósági tag vagy. És azt sem igazán értem,… Tovább »

Csabai Márk: A hatlövetű

  Ezzel a bejegyzéssel már nagyon- nagyon régóta adósotok vagyok. Emlékeztek még arra, amikor nagyban örömködtem, mert szembetaláltam magam egy játékkal, jelentkeztem, és ingyen kaptam egy könyvet, amit olvashatok, és utána csak meg kell róla írni a véleményem?Nem? Na nem baj, nem csodálkozom, merthogy ez az egész nem mostanában történt, de éppenséggel csak most jutottam… Tovább »

Adventi újságok nagyító alatt

  Egészen hasonlóan működök, mint a nagy áruházláncok. Ahogy lekerül a polcokról a Halloween-ről megmaradt tökök, pókok, boszorkánykalapok, zombiujjak és szellemek, és kikerülnek az első Mikulások, angyalkák és fenyőfák, a karácsonyi készülődés nálam is kezdetét veszi. November elején, ahogy az első adventi újság megjelenik, és most már évek óta rendszeresen az Éva Advent nyitja a… Tovább »

A kis herceg, a kislány és a róka

  November 5-én került a magyar mozikba A kis herceg (az előzetest itt nézhetitek meg), és én azóta tűkön ültem, hogy végre megnézhessem. Hogy csodavilágba repülhessek, idegen kisbolygókra, izguljak egy rózsáért és egy báránykáért, és azért, hogy a bárányka le ne legelje a rózsát, és eltöltsek 108 percet a kis herceggel és a rókájával, és… Tovább »

Így kávézunk mi Pesten

  Közös történetünk a kávéval jó néhány évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ugyanis, nem voltunk mi mindig ilyen jóban. De azon a bizonyos éjszakán mindösszesen kettő órát sikerült aludnom, másnap pedig óra várt a fősulin, régi szép idők. Mit lehet ilyen vészteljes időkben tenni, hát mit sem sejtve lefőztem életem első adag kávéját. Azt azért tudnotok… Tovább »

Tetovált vagyok

  “A tetoválásnak az erő és a mágia sajátja. A testet díszítik, de a lelket is ápolják.” /Michelle Delio/ Ránéztem a tetoválásaimra, és szinte égették a bőrömet. Olyan sötétek voltak, mint amikor készíttettem őket, és még éppen a gyógyulás fázisában varrosodtak. Olyan helyre készültem, ahol félő volt, hogy nem nézik majd jó szemmel őket. Megpróbáltam… Tovább »

Mert nem attól leszel férfi…

  Tudom, mindent túlságosan magamra veszek. De ami bosszant, amellett még mindig nem tudok elmenni szó nélkül…A megszokottnál egy fokkal szókimondóbb írás következik… A királylány addig megpihen egy kicsit.   Hát barátom, gratulálok! Sikerült már korán reggel felbosszantanod. Igazság szerint, nem is nagyon akartam beszélni veled a tegnap este után, de úgy voltam vele, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!