Rólunk szól

Így lopok el embereket magamnak

  Időnként ellopok magamnak embereket. Ne rökönyödjetek meg, nem gonoszságból teszem. Még csak előre megfontolt szándék sem vezérli a cselekedetemet. Csak úgy… megtörténik. Sokkal egyszerűbb ezt véghez vinni, mint gondolnátok. Előkészület sem kell hozzá. Én csak…beszélgetek velük. Aztán jön egy mondat. Amiről úgy érzem, hogy ezt magammal kell vinnem. Hogy muszáj, hogy elkísérjen. És jön… Tovább »

Gyűjtögető életmódra hangolva

  Gyűjtögetek, még mindig. Ismerősöktől, ismeretlenektől, tőlünk, másoktól. A házból, az utcáról, a buszról, egy plakátról. Felveszem, leporolom, elteszem, visszaadom. Megmutatom.   Instagram királylány– Nem tudom, anyámnak miért nem sikerült. – Én sem tudom. Neked sikerült?– Úgy néz ki!– Mindjárt lemeózom. – Dehogy meózod! Előbb le kell fényképeznem, addig nem nyúlsz hozzá. Kis magyar szappanopera a 7-es buszon– Te… Tovább »

A csajos, a vicces és a sötét – így beszélgetünk mi

  Az élet csajos oldala– Figyelj, még csak 40 perce keresünk helyet, bőven szintidő alatt vagyunk…20 perccel később…– Miért nem szóltál hogy ez így nem lesz jó, ne erre induljunk? Tudod, hogy nem megyek új helyekre. – Tudom, de mindig amikor látom a szikrát, fellelkesülök, hogy hátha most…– Jajj drágám, úgy szeretlek, amiért ilyen kis naiv… Tovább »

Töredékek pécsi módra

  Viccesek vagyunk és szórakoztatóak. Olyan, mintha lenne önbizalmunk, pedig nincs. Mivel lányok vagyunk, központi témánk a kinézetünk. Meg a kávé. Imádjuk a szóvicceket, a kétértelmű mondatokat, az iróniát. Meg a pasikat. Néha megfejtjük a világot. És emelkedett hangvételű eszmecserét kezdünk Csontváry festészetéről. Vagy a vallásháborúkról.Egyébként meg csak értelmetlen dolgokat hordunk össze-vissza. De viccesek vagyunk… Tovább »

Töredékek #13

  “Az irónia főként az elme játéka. A humor inkább a szívé, az érzelemé. “/Jules Renard/  Zseniális közös, barátnős programtervezés– Mehetnénk kiállításra, olyan rég fikáztunk már képeket együtt. Ez mindig így van– Tudod, aztán Hajni tervez…bólé végez. Senki ne mondja, hogy vele még nem fordult elő– Az ott mi?– Megharaptak!A jó testvéri szeretet– Húú Hajni, nagyon hideg… Tovább »

Töredékek #12

  Hosszú kihagyás után újra, idén utoljára, ajánlva nevén nem nevezett barátnőnek, hogy ne panaszkodhasson tovább.    Amikor az álmaidat nem veszik komolyan-Lassan kellene már egy Harley-t venni. – Kac-kac-kac. – Mi van? Látod már ahogy ülök a Harley-n, mi? Nah akkor ezt most inkább hagyjuk– Holnap jön le apukám.– Ez kinek a kólája? Kristóf, ez a… Tovább »

Töredékeim, vázlataim, félbehagyott mondataim

    Te csak írj Kicsilány, és ne foglalkozz semmi mással. A futók kitartóak, összeszedettek, kiegyensúlyozottak. A futók harmonikus kapcsolatban élnek a körülöttük levő világgal. A futók cél- és sikerorientáltak A futók az elit. Akinek van ideje reggel futni egy órát, annak semmi baja nem lehet az életben. Még akkor sem, ha hajnali 5-kor kel… Tovább »

Töredékek #11

  Saját élmények alapján, mások élményeiből merítve, utcán felszedett félmondatok, emlékezetes beszélgetések.  A filmválasztás nem egyszerű– Nézzünk filmet?– Nézzünk!– Mit?– Minyonok?– Vagy van ez a Harag..– Jajj, nem akarok haragudni senkire. Amikor napsugár vagyok , és beragyogom mások életétNegatív energia van körülötted. Meg kell tisztítani. Körülöttem napsugár van. Jó volt az angol, Budapest szép, és… Tovább »

Töredékek #10

  Extra hosszú töredékek, karácsonyról, szilveszterről és a mindennapokról, barátnőnek ajánlva. Remélem, utazás közben olvasod. 🙂 A hiszti:– Ott tudok egy jó fánkos helyet!– De én kürtős kalácsot szeretnék enni, mondtam már!– Máris sztárallűrjeid vannak? Felelőtlen kijelentés:– Na elmegyünk még a Jászaiig.– Jajj….- fáradtan, nyűgösen.– Azt mondtad, hogy még az enyém vagy. Én rendelkezem veled!… Tovább »

Töredékek #9

  Töredékek… Innen, onnan, kicsik és nagyok. Néha egészen annyira töredezettek, mint én. Kiemelve a kontextusból sokszor egészen más jelentést hordoznak. Abban az egy mondatban minden benne van. Néha egy szó is elég. Jókor, jó hangsúllyal. Néha megnevettet, néha fejbe kólint a brutális őszinteségével. – Jársz még gyúrni? – Hogyne járna, nézd meg milyen karja… Tovább »

Töredékek #8

  A barátnős találkozások és a nagy családi beszélgetések kiapadhatatlan forrásai a Töredékeknek. Mindig van egy-egy gondolatfoszlány, amit érdemes feljegyezni az utókornak. Az elmúlt hetekben sem volt ez másképp… Lányos beszélgetés Új szavak születésével segédkezünk megújulni csodálatos anyanyelvünknek– Kiszeretném kóstolni…öhhmm…ez a ki szeretném próbálni és a meg szeretném kóstolni, csak összevonva. Kislányként a királylányos mesékért… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!