Rólunk szól

Esti mese felnőtteknek

      Megint mentem. Megint mentünk. Nagyon időszerű volt kiszakadni a mindennapokból. Kellett egy kis “lélektöltés”. Mert amikor elmeséltem, hogy előadásra megyek, és megkérdezték, hogy mit fogok tanulni, azt mondtam, hogy semmit. Mert semmi olyat nem tanulok majd, ami a kívülálló számára értékes lehet. Nem adnak érte érdemjegyet, hacsak nem emberségből vizsgáztatnak, és a… Tovább »

Megidézve

Schäffer Erzsébet Lázár Ervin könyvét viszi a táskájában magával, én az övét. A képzeletbeli hátizsákomba is bepakoltam a Pipacsvirágomat, az igaziba nemrég A szőlővirág illata került. Tudjátok biztosan Ti is, milyen az, amikor olvasnátok is valamit, meg nem is, vágytok is valamire, meg nem is, jó is lenne tudni, hogy mi az, új kellene, de valami ismerős… Tovább »

Változtasd meg az életed!

Schäffer Erzsébettel már találkoztam, Oravecz Nórival még nem. Nóri velem egyidős, Erzsébet pedig nem. Erzsébettől tudtam mire számítsak, Nóritól pedig nem. Erzsébet lassan beszél, Nóri pedig pörög. Ami pedig közös bennük, hogy  mindketten élnek. Egy kicsit másképp.  Erzsébet velem együtt érkezett. Gondolhatjátok azt az arcot, ahogy megláttam az ajtóban. Vörös hajjal robogott be, ahogy szokott,… Tovább »

“Szeretnék megmaradni”

A szabálytalansággal kezdünk, és a játékossággal zárunk. Mint úgy, általában. Erzsébettel ugyanis, ilyenek az estéink. Bemutat nekünk szabálytalanul, egy szabálytalan történészt, írót, történész-írót, író-történészt, aki megint olyan ember – néha felfoghatatlan számomra, hogy hogy talál rá,  a szavaival élve “kincsemberekre” – akivel jó lenni, jó beszélgetni, és egyszerűen jó csak hallgatni is. Szerencsés Károllyal, a “Sárkánnyal”, repülünk az… Tovább »

Hintaló és karácsonyfa…

… és Huszárik Kata, cigányzenészek a Rábaközből és a Lehmann bácsi pékségéből való kifli. Na meg bor, mert a jóféle beszélgetésekhez az elengedhetetlen. Hogy hol történt ez a sok csoda velem, sosem találnátok ki! Ezért megsúgom nektek: könyvbemutatón jártam. Három éva a fa alatt csücsül egy könyv. A szerző ugyanaz, csak a cím változik. Káprázat az élet,… Tovább »

“Elhittük, hogy a csoda tényleg bennünk van.”

Schäffer Erzsébet esten jártam ismét. Budaörsön. Egyedül. Hol is kezdjem?Már napok napok óta nem tudom utol érni magam. Sőt, mondhatnám, hogy hetek óta, mert december elejétől szigorú beosztás szerint élek, minden napnak megvan a végtelen sok tennivalója, amit intézni kellene, és a végtelen sok tennivalóból nap végére valahogy még több marad. Huszonnégy óra kevés. Huszonnégy óra alatt… Tovább »

Ki is az a Schäffer Erzsébet?

Magyar Pulitzer díjas újságíró, publicista. 1948-ban született Ercsiben. Az 1990-es évektől a Nők Lapja munkatársa. Mi jellemez egy embert? Mire vagyunk kíváncsiak, amikor valakit megpróbálunk megismerni, amikor valakit bemutatunk másoknak? Erre. Honnan érkezett, hova tart, mit csinál? Adatok, számok, helyek, időpontok. Csak amikor a tények birtokában vagyunk, jövünk rá, hogy egy szemernyit sem kerültünk közelebb az ő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!