Rólunk szól

Ha kisüt újra a nap

  Három napi ónos eső után kék eget látok a fejem fölött, fehér felhőkkel, szikrázó napsütéssel, már majdnem el is felejtettem milyen az. Szentül hittem, hogy a tél most tényleg igazán örökké tart. Pedig már tudhatnám, hogy sosem tart addig. Érzem a tavaszt a csontjaimban, meg a bőrömön, azon a maholnap 28 évesen, érzem, hogy lassan majd… Tovább »

Hétvégre

  Ami nem egészen olyan, mint a Punnanynál, de azért mégis. Vagy mégse. Apropó, Punnany. Hogy lehet olyan időzítés, hogy pont a szülinapi pécsi kirándulás után egy héttel koncerteznek Pécsett? Hol itt az igazság? Ki találta ezt ki, fiúk? Pedig micsoda szülinapi móka lett volna. Mondjuk móka így is lesz elég, láttam, szép hosszú a… Tovább »

Inspiráció

Az év eleje a nagy tervek időszaka. Fogadalmakat teszünk, kapaszkodókat keresünk, mottókat gyártunk, új határidőnaplót kezdünk, teleírjuk mindenféle motiváló üzenettel, inspirációval, magunktól magunknak, ami majd segíteni fog, ha elfogy a lendület. Az elmúlt napokban én is ezt tettem. Íme a végeredmény, amit szem előtt kell tartani az új évben.  Magamtól magamnak, sok szeretettel: Szeresd amit a tükörben… Tovább »

Színházat játszom

  “És akkor mégis, miért jár színházba az ember? Talán mert reményre vágyik? Megtisztulásra? Feloldozásra? Üdvözülésre? Meggyőződésem, hogy igen.” /Szilágyi Andor, drámaíró, a Nemzeti Színház magazinjának október-novemberi számából/ “Közben én is színházat játszom két nap is egymás után. Aki bemegy a mosdóba lány tornacipős, farmeros, trikós, fonott hajú. Aki kijön? Balerinacipős, ha a magassarkút egyszerűen… Tovább »

Cím nélkül

  Mert összeesküvés elméleteket szősz, és mindent félreértesz. “Mindent félreértesz, mindent összekeversz.” Kinek is mondja a kis herceg?Mert nem látsz a sorok mögé, és nem azt érted, ami valóban ott van. Én azt szeretném, hogy megértsél. Megértsed, hogy számomra minden olyat jelentesz, amit te valójában megvetsz. Ha rám néztél, mintha csak R.-t láttam volna, és… Tovább »

Szeretem az életem!

  Hasít belém a felismerés valahol a macskaételek és a tisztálkodószerek között félúton. De még a zöldségesstand előtt. Abban a furcsa, semmi mással össze nem hasonlítható, gazdaságos levegőben jövök rá a nagy igazságra, gyorsan körbe is nézek, hogy valaki látta-e a világrengető gondolatnak a születését, de a dezodorok egykedvűen pislognak rám, ők el vannak foglalva… Tovább »

Maneki Neko

  Mindenki közül Te hiányzol a legjobban. (Látod, megint nagybetűs lettél.) Időnként életjelet adsz magadról, hogy tudjam, figyelsz. Ilyenkor visszajelzek. Füstjelekkel, tükörrel, galambpostával. Én is figyellek. Mindig is figyelni foglak. Bármikor visszajöhetnél. Ha ezt most olvasod… bármikor. Miattad tagadnék újra mindent. Szőke fejeket keresek a romkocsmák tömegében, pedig Te nem is voltál igazán szőke, és… Tovább »

Ötletek a boldog hétköznapokhoz

      Megint egy újabb hétfő reggel. Még mindig sötét van, még mindig hideg van, mi meg már megint késésben vagyunk. Még mindig sokan vannak a metrón, a munkában az ügyfelek még mindig bosszantóak, és még mindig sok a papírmunka. Még mindig fáradtak vagyunk, és csak a takaró alatt maradnánk. De nem lehet, mert… Tovább »

Az élet szép

  Olyan sokféle élet létezik, és nem biztos, hogy az én igazságom az egyetlen. Az élet szép. Ebben biztos vagyok. És amikor a legnagyobb félelemben vagyunk, és úgy érezzük, hogy a legmélyebbre süllyedtünk, akkor jön a megváltás. Ez pedig a tapasztalat. Onnan tudjuk, hogy jó úton járunk, hogy az elején majd belehalunk a félelembe. De… Tovább »

Joy – a film, amiben varázslat van

    ” -Mi a maga neve kedvesem? Joy? Hát nem tűnik túl boldognak. – Mert nem is vagyok az.” Így ismerjük meg Joy-t. Elvált szülők gyerekeként felnőni, gondoskodni a szülőkről egész életükben, megismételni a mintájukat, a nagy szerelemből kötött házasságot hamar felbontani, két gyerekkel egyedül maradni, és mindent egyedül megoldani… ilyen Joy élete.  … Tovább »

Csipkerózsika álom

  Sehol senki az egész megállóban, a mozgólépcső is csak akkor indul, ha rálépek. Kicsi Lány, mibe keveredtél már megint? Mindjárt itt a karácsony és én úgy pörgök, mint a felhúzott búgócsiga. Csak onnan veszem észre, hogy eljött az ideje, hogy a válasz e-mailben, amit kapok, kellemes ünnepeket kívánnak. Őrület. Elrobogtam a legkedvesebb ünnepem mellett…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!