Rólunk szól

Ahol a nő az úr

  A fősulin a beadandóim nagy részét női témákról írtam, így ezek közül hoztam most egyet Nektek. Kicsit “tudományosabb” hangvételű, nah nem kell aggódni, azért ott sem kapcsolatom doktori fokozatra, de remélem, befogadható lesz. A modern világ számos problémáját írják, jogosan vagy sem, a patriarchális, férfiközpontú rendszer számlájára. Biztos, hogy Ti is elgondolkoztatok már rajta,… Tovább »

5 magyar nő, akikre büszkék lehetünk

  “A férfiak jogállama csődbe jutott, az önzésnek , a szeretetéhségnek, és a zsarnokságnak annyi bűne után igen jó érdeke volna az emberiségnek megpróbáltatni a kiengesztelést, és az emberi ideál megvalósítását azokkal, akik még tisztakezűek: a nőkkel.”/Ady Endre/ Nőnap tiszteletére következzen most egy bejegyzés öt magyar nőről, akik maradandót alkottak, koruknak első és legjei voltak,… Tovább »

Hírhedt nők a történelemből II.

  A szélhámos: Chicago May     Mary Duignan kilépése a nagybetűs életbe megalapozta további “karrierjét.” Az ír származású fiatal lány, családja megtakarított pénzét ellopva Liverpoolba ment, majd onnan New York-ba hajózott. Pénze fogytán inkább Nebraskába vitte az útja, ahol megismerkedett élete első szerelmével, leendő férjével, Dal Churchillel, aki maga is rabló és útonálló volt,… Tovább »

Hírhedt nők a történelemből I.

  A történelem és a történetírás hagyományosan a férfiak játszótere. A patriarchális társadalomban a történelmet, a lehetőségek hiányában, jórészt a férfiak alakították, és ők is döntötték el, hogy ebből mi az, ami fennmaradhat az utókor számára. Ezért ne is csodálkozzunk azon, hogy a nőknek ezen csak kevés szerep jutott, és arról a kevésről sem maradt… Tovább »

A fenomenális nő

Hónapok óta csücsül egy post a vázlataim között, és egészen idáig, nem jött el az a pillanat, hogy napvilágra kerüljön. Most viszont három bloggertársam, jajj de jó, ezt a szót kimondani, leírni,  írásából kiindulva, előszedtem a kicsikét, leporoltam, kicsicsáztam, és útnak indítom a virtuális térben, elengedem a kis kezét, meglátjuk mire megy egyedül.  A hivatkozásul megjelölt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!