Rólunk szól

Ádám, hol vagy?

  Kedves Ádám, gondolkoztam, hogy merjelek-e zavarni egyáltalán egy újabb levéllel, hiszen úgy látom, hogy a te életed mostanában jól alakul. Mondhatom, ennek én igazán örülök, és cseppet sem vagyok féltékeny. Valahogy úgy vagyok vele, hogy Ádámok és Évák jönnek-mennek, de a kitérők, kanyarok és egymás mellett elvezető ösvények után egymásra fogunk találni. Ebben biztos… Tovább »

Ha válasz érkezik a levélre

  Nem is mindig azért írunk levelet, mert választ várunk rá. Időnként csak jó leírni a gondolatainkat, és szabadjára engedni őket. Ilyenkor mintha valójában meg is szabadulnánk valami nagy- nagy tehertől, és az isteni gondviselésre bíznánk sorsunk további alakulását. De mi történik akkor, ha egy ilyen levélre, amire valójában nem is várunk választ, mégis felel valaki?Hamarabb,… Tovább »

Még mindig nem adtam fel

      Kedves Ádám, Jól vagyok, köszönöm. Elmúlt a karácsony, én pedig visszatértem a pörgős mindennapokba, tudod, hogy ezekben érzem magam igazán jól. Most egészen március elejéig minden hétvégém tele van programokkal. Hogy milyen volt az ünnep? Furcsa. Talán most először éreztem meg, hogy milyen is igazán „fölnőttnek” lenni. Most először nem hittem a… Tovább »

Válaszlevél Évának

  Férfi szavak, férfi tollból, férfi kézzel leírva.Hogy más hang is legyen, ne csak az enyém. Ne csak Éváé. Egy írás, amit kaptam. Amit most megoszthatok Veletek. Ha kíváncsiak vagytok az írójára, ha tudni szeretnétek, hogy ki rejtőzik Ádám mögött… talán itt megtaláljátok. “Kedves Éva! Olvasva leveleidet, ráébredek, hogy időnként, tényleg vehettem volna a fáradtságot arra, hogy magam… Tovább »

Szerető barátnőd, Éva

  Drágám! Elnézésedet kell kérnem, hogy csak most írok, de azt kell mondanom, hogy egy merő felfordulás volt az elmúlt hetem. Tudod, hogy mennyire szeretem a rendezettséget, és szeretek szépen, a tervek szerint haladni, igen, tudom, mindig azt mondod, hogy irányításkényszerem van, de ez cseppet sincs így. Na ezen a héten semmi sem alakult a… Tovább »

Levelet kaptam

  Kaptam egy levelet szombat este. Egy rég látott fiútól, akivel csaknem egy évvel ezelőtt találkoztam utoljára. Megkérdezte, hogy emlékszem-e rá?Hogyne emlékeztem volna. Nekem ő akkor nagyon tetszett, jól is éreztem magam vele, ám a homályos ígéretek és fogadkozások után, ő is eltűnt. Milyen meglepő. Én magamat okoltam. Ki mást? Nem elég szép, csinos, okos,… Tovább »

Levél kamaszkori önmagamnak

  Kedves Hajni, Ez a neved, ne húzd a szád. Hiába próbálsz milliónyi becenevet kitalálni. Egyik bénább, mint a másik. Szép kis név ez, végül is egy Disney hercegnőnek is megfelel, akkor neked miért nem? A Hajnalkától feláll a hátadon a szőr, nem csodálom, nekem is, van benne valami nagyon hivatalos és nagyon rosszalló. A… Tovább »

Kedves Éva!

  Kedves Éva, Kereslek. Kereslek mindenhol, de nem talállak. Néha érzem az illatod, látom a szemeid, hallom a hangod, de az egész látomás a pillanat törtrésze alatt tovatűnik. Nem is igazán Te voltál az.Néha azt hiszem, megtaláltalak. De Te észre sem veszel. Jól tudom, hogy neked a vagány fiúkon áll meg a szemed, akik rendszerint… Tovább »

Levelezések

Kedves Ádám! Régen beszéltünk. Most nézem csak, hogy mennyire régen. Talán emlékszel még, utoljára azt mondtam, hogy szabadságolom magam. Tőled. Hát úgy látom, túl jól sikerült. Jöttek a mindennapok és a teendők, és egyre messzebb löktek minket egymástól. Félek, hogy egyre nehezebb lesz innen visszatalálni. Mi történt velünk Ádám? Mire jók ezek a játszmák? És… Tovább »

Kedves Ádám!

Kedves családtagjaim, barátaim, ismerőseim, olvasóim, akik ismeretlenül is olvastok, szerettek, aggódtok értem! Jelentem: minden a legnagyobb rendben van. Amit írtam, nem azért írtam, mert nagy baj történt a mai napon vagy megbántott valaki. Az alábbi írás az elmúlt napok, hetek, hónapok gyűjtögetése, és egy helyen való robbanása, ahogy az már lenni szokott félig igazan, félig… Tovább »

Levél Neked

  Kedves Ádám! Látod, milyen bolondos vagyok, elkezdtem Neked levelet írni. Megint. A múltkori óta, ugyanis ismét összegyűlt a mondanivaló. Nem olyan rég azt kérdezted, hogy romantikus lélek vagyok-e. Nos, úgy látszik, hogy valahol ott legbelül igen, csak közben ironikus meg cinikus is vagyok, talán gyakrabban, mint ahogy indokolt lenne. Nézd el nekem, kérlek. Hiszem, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!