Rólunk szól

Blog Karácsony 2016

  A tavalyi Blog Karácsony után természetesen idén sem maradhatott ki az élmény, így december hónapban másodjára álltam a postán, hogy a sok-sok szeretettel küldött kis csomagomat kézhez vegyem.  Az én csomagküldőm Veréb Brigi volt a World of Bree bloggere. Brigi már 2012 óta blogol, és ha egy igazán csajos blogra vágytok, akkor mindenképp kukkantsatok… Tovább »

MBBK Karácsony 2016

      Mivelhogy blogger vagyok, és kedvelem is a blogokat, naná, hogy jó ideje tagja vagyok a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közösségének. Karácsonyhoz közeledve pedig felelevenítettük azt a régi jó, iskolából ismert szokás, hogy mindenki húz valakit, és ajándékot küldözgetünk egymásnak. Itt a “húzásban” kis segítségre szorultunk, amit  két adminunk Hujber Zsuzsanna, vagyis Suz’n… Tovább »

Karácsonyba borult Pest

  Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Fényfestés a Bazilikánál. Egyházi ének a betlehem mellett az első gyertyagyújtás előtt.  Az Andrássy út kivilágítva. Korcsolyázók a Városligetben.  Az ország karácsonyfája a Kossuth téren. Frank Sinatra a pláza hangszórójából. Csokimikulásokból álló hadsereg a hipermarketekben. Kürtős kalács illat a Nyugati előtt. Csillamos végig a rakparton. Diótörők a kirakatokban. Szállingózó… Tovább »

Hol az én Diótörőm?

  Három pillantás, heti négyszer, még másfél hónapon át. Nem is olyan sok az. Bírható, ha nagyon muszáj. Mégsem kellene engem mindennap emlékeztetni a kudarcaimra. Nehezek ezek a beszélgetések is. Mintha folyamatosan önmagamat kellene értékesíteni, a lehető legmagasabb árfolyamon. De én nem vagyok jó sales-es. Mint ahogy 45 kiló vasággyal együtt sem, jobb napokon mégis kiáll a csípőcsontom…. Tovább »

Boldog karácsonyt!

  Elégedetten simogatta a mellette utazó ajándékdobozt, és egy halvány mosoly suhant át az arcán. Leginkább a szeme csillogott, arról lehetett megmondani, hogy mennyire örül. Zöld kabátjában, olyan volt, mint egy erdei manó, vagy a Télapó egyik kis segédje, és úgy is érezte magát. Lesz majd meglepetés, lesz majd öröm… A hátizsákját is csurig tömte… Tovább »

Karácsonyi kérdések

  Ha most itt lennél, Te aki még mindig százfele vagy, és kicsit sem ott, ahol valóban lenned kellene, vagyis hát mellettem, elárasztanálak kérdésekkel. Én, aki sosem szoktam kérdezni, mert azt hiszem, nem tudok jól kérdezni, pedig pofonegyszerű az egész: a kérdések hiánya az érdeklődés hiányát jelenti. Ezért nem tudok kérdezni. De téged aprólékosan kifaggatnálak…. Tovább »

Advent IV.

    Az utolsó gyertya is ég már a koszorún, alig pár nap van karácsonyig. A szerencsések már befejezték a munkát, a legbátrabbak vagy a leginkább időhiányban szenvedők még egy utolsó merész körre vállalkoznak, hogy beszerezzék a beszereznivalót. Egyre több fenyőfa kerül haza, a hal már a fagyasztóban várja, hogy a fazékba kerüljön, a karácsonyi… Tovább »

Advent III.

  Ülök itt a képernyő előtt, és nem is tudom, hogy mit kellene írnom. Advent harmadik vasárnapja van, és én tanácstalan vagyok, a nagy rohanásban kicsit meg is kopott belőlem a karácsonyi fény. Pedig én vagyok az angyalka a fa tetejéről. Mint mindenki más, én is ugyanúgy pörgetem a napokat egymás után, és valószínűleg csak… Tovább »

Szerelmet karácsonyra

  Szomorúan baktattam az utcán advent második hétvégéjén, pedig most nem is akartam volna szomorú lenni, hiszen karácsony jön, és olyankor nem illik szomorkodni. Csak amikor eszembe jutott, hogy egyedül állok majd a karácsonyfa alatt… akkor gyorsan el is szégyelltem magam, hiszen legalább van karácsonyfa ami alatt ácsoroghatok, vagyis majd lesz, és mint tudjuk, sohasem… Tovább »

Advent II.

  Meggyújtottuk az adventi koszorú második gyertyáját, a gesztenye sül a sütőben, a mézeskalács már a dobozokban várja, hogy megpuhuljon karácsonyra, és közösen filmet néz a család a nappaliban. Mi így készülünk. Reggel járt a Mikulás is járt, és úgy látszik mindenki különösen jó volt az elmúlt évben, mert sok-sok ajándékot hozott. Igen, nálunk még… Tovább »

Nagy Mikulás körkép

  Újra eljött az idő, hogy mindannyiunk kedvenc nagy szakállú, piros ruhás, kedves mosolyú bácsija útnak induljon, és egyetlen éjszaka alatt bejárja, ha nem is az egész világot, de kis hazánkat bizonyosan. Remélem mindenki kikészítette már a bakancsát. Meglátjuk reggelre mi kerül bele.Addig is tekintsünk egy kicsit körbe, és nézzük meg honnan is jött a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!