Rólunk szól

“Szeretlek… Örülök neki.”

  Hülye kis idézetmániás vagyok. Úton-útfélen hangoztatom, és szerintem már a blogon is vallottam róla, miért pont itt ne tettem volna, hogy nálam egy könyv elolvasása akkor ér véget, amikor “fel is dolgoztam”. Vagyis minden arra érdemes, számomra érdekes gondolatot kigyűjtöttem belőle. Ezer évvel ezelőtt ezt papír alapon tettem, sok-sok és még annál is több füzetben, de… Tovább »

Gyűjtögető életmódra hangolva

  Gyűjtögetek, még mindig. Ismerősöktől, ismeretlenektől, tőlünk, másoktól. A házból, az utcáról, a buszról, egy plakátról. Felveszem, leporolom, elteszem, visszaadom. Megmutatom.   Instagram királylány– Nem tudom, anyámnak miért nem sikerült. – Én sem tudom. Neked sikerült?– Úgy néz ki!– Mindjárt lemeózom. – Dehogy meózod! Előbb le kell fényképeznem, addig nem nyúlsz hozzá. Kis magyar szappanopera a 7-es buszon– Te… Tovább »

Lefagyasztott mondatok

  Pár napja átfutottam a telefonom jegyzeteit. Ez az a hely, ahova firkálgatni szoktam ráérős időmben, utazás közben, ha éppen beugrik egy mondat.Lovasi Andrással olvastam egy interjút, és neki is vannak ilyen “lefagyasztott” dalszövegei/versei. Ő nevezte így őket, mert kicsit olyan ez, mint amikor eltesszük a fagyasztóba a hozzávalókat, hogy majd némi idővel később kéznél… Tovább »

Verscsokor a magyar költészet napjára

  “Verseket nem azért írunk és olvasunk, mert menő. Azért írunk és olvasunk verseket, mert valamennyien az emberi fajhoz tartozunk, az emberi faj pedig tele van szenvedéllyel.”/Holt költők társasága/   Verseket nem azért olvasunk, mert profitunk lesz belőle. Nem azért, hogy új ismeretekre tegyünk szert, vagy hogy szakmai tudásunkat fejlesszük.Vagyis, ha jobban belegondolunk, de, pontosan ezért…. Tovább »

Töredékek pécsi módra

  Viccesek vagyunk és szórakoztatóak. Olyan, mintha lenne önbizalmunk, pedig nincs. Mivel lányok vagyunk, központi témánk a kinézetünk. Meg a kávé. Imádjuk a szóvicceket, a kétértelmű mondatokat, az iróniát. Meg a pasikat. Néha megfejtjük a világot. És emelkedett hangvételű eszmecserét kezdünk Csontváry festészetéről. Vagy a vallásháborúkról.Egyébként meg csak értelmetlen dolgokat hordunk össze-vissza. De viccesek vagyunk… Tovább »

Töredékek #12

  Hosszú kihagyás után újra, idén utoljára, ajánlva nevén nem nevezett barátnőnek, hogy ne panaszkodhasson tovább.    Amikor az álmaidat nem veszik komolyan-Lassan kellene már egy Harley-t venni. – Kac-kac-kac. – Mi van? Látod már ahogy ülök a Harley-n, mi? Nah akkor ezt most inkább hagyjuk– Holnap jön le apukám.– Ez kinek a kólája? Kristóf, ez a… Tovább »

Ide hallgass, kisanyám!

  Pár napja megosztottam a blog Facebook oldalán egy idézetet, mert akkor nagyon igaznak gondoltam: “Kár, hogy elfelejtettünk várni! Kár, hogy ma minden azonnal kell! Rohanva, kapkodva élünk, mintha állandóan attól félnénk, hogy lemaradunk valamiről. Kapkodva ismerkedünk, és kapkodva szeretünk. Őrült tempót diktálunk magunknak és egymásnak is. 10 perc alatt elkészíthető vacsorák mellé, ma 10… Tovább »

“Nekem nincsen arcom, csak maszkjaim vannak”

    “Gyilkosok és áldozatok regénye ez a könyv” – áll a fülszövegben. “Én, aki írtam, ha elkerülhetem, nem olvasom: félek tőle” – mondja róla Szabó Magda. Olvastam már részleteket Az őzből. Mikor színházba lehetett menni, és megnézni az ősbemutatót, az első öt percben csaptam le rá. Ahogy hazajöttem, megrendeltem a könyvet. Mikor megkaptam, félretettem… Tovább »

“Szerelem a Punnany Élvezd-je”

  Meg az összes többi szám. Nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy költészet. A dalszövegek művészi értéket nem lehet kétségbe vonni. Meg azt a rengeteg igazságot, ami bennük van.Gondosan válogatott szavak, szójátékok, utalások és tökéletes rímek.Felcser Máté hangjától végigfut az ember karján a hideg. Majd megszólal a hegedűszó a háttérben.A Punnany érték. “A Punnany egy… Tovább »

15+1 legkedvesebb idézetem az írásról

  1, “A regényírás szexi.”/Lakatos Levente/ 2, “Az a dolgom, hogy alkossak. Az már édes mindegy, hogy mit.” /P.S. I love you/ 3, “Nem volt könnyű elkezdeni írni. Miután végre megtettem, rájöttem, hogy ez a lehető legközvetlenebb kapcsolat azzal a részemmel, amelyről azt hittem, elveszett, és amelyben egyfolytában új dolgokat fedezek fel. Az írásban megvan… Tovább »

“A Szentesi”

  Először nem is terveztem, hogy írok a könyvről. Mert ez nem olyan. Ezt el kell olvasni, tudomásul venni, aztán szépen csendben elelmélkedni róla. Szentesiről, az életünkről, meg mindenről, amiről úgy gondoljuk, hogy baj, csapás, fájdalom. Hogy írhatnék a rákról? Ez egy rózsaszin blog, abba nem fér bele. A halál sem. Nem írok a halálról,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!