Rólunk szól

1945 – Ha olyan filmet szeretnél, ami után nehéz megszólalni

  Török Ferenc új filmjét, az 1945-öt tavaly ősz óta várom. Akkor olvastam Szabó Kimmel Tamással egy interjút, amiben a filmről beszélt. A Facebook-nak hála, már arról is tudtam, hogy Berlinben nagy sikert aratott, így magamhoz képest rekordidőn belül, a bemutató után három nappal már be is ültem rá. 1945-ben vagyunk, valahol a magyar Alföldön, augusztus… Tovább »

Minden Szépségnek szüksége van egy Szörnyetegre

  “Ami jó, azon nem változtatunk” – hangzik az egyik nagy életbölcsességem, és valószínűleg ugyanerre a következtetésre juthatott a Disney is,  amikor olyan régi klasszikust vett elő és porolt le, mint a Szépség és a Szörnyeteg, hogy elkészítse az élőszereplős változatát.Mostanában a Disney láz a házam táján kicsit enyhülni látszik, a moziban meg “fajsúlyosabb” filmekre ülök be,… Tovább »

Széttörve, avagy ilyen a disszociatív identitászavar?

  2017 januárjában jelent meg a mozikban M. Night Shyamalan legújabb rendezése, James McAvoy főszereplésével. A Széttörve egy disszociatív identitászavarban szenvedő férfiról szól. Kevin 23 kialakult személyisége után a 24. is “ébredezik”. Eljöveteléhez azonban “áldozatra” is szükség van, ezért elrabol három fiatal lányt.A disszociatív identitászavarA disszociatív identitászavar, mely korábban mint multiplex személyiségzavar volt jelen a köztudatban,… Tovább »

Kincsem – szubjektív

  Mit csinál az ember lánya, ha szakítottak vele? Magához vesz egy nagy adag fagyit, bekuckózik a szobájában, elindít egy romantikus, csöpögős filmet, és telesírja a kispárnáját. Nope. (Majd három nap múlva, de ez most nem lényeg.)Helyette vesz két proteinszeletet, egy gránátalmás üdítőt, szigorúan steviaval édesítve, és beül egyedül a moziba, arra a filmre, amire… Tovább »

Joy – a film, amiben varázslat van

    ” -Mi a maga neve kedvesem? Joy? Hát nem tűnik túl boldognak. – Mert nem is vagyok az.” Így ismerjük meg Joy-t. Elvált szülők gyerekeként felnőni, gondoskodni a szülőkről egész életükben, megismételni a mintájukat, a nagy szerelemből kötött házasságot hamar felbontani, két gyerekkel egyedül maradni, és mindent egyedül megoldani… ilyen Joy élete.  … Tovább »

A kis herceg, a kislány és a róka

  November 5-én került a magyar mozikba A kis herceg (az előzetest itt nézhetitek meg), és én azóta tűkön ültem, hogy végre megnézhessem. Hogy csodavilágba repülhessek, idegen kisbolygókra, izguljak egy rózsáért és egy báránykáért, és azért, hogy a bárányka le ne legelje a rózsát, és eltöltsek 108 percet a kis herceggel és a rókájával, és… Tovább »

Veszettek – a film és minden gondolatom, ami mögötte van

  Ez a bejegyzés ismét különbözni fog a tőlem megszokottól. Kivételesen nem rózsaszín, és romantika sincs benne. Előre megjegyezném, hogy nem akarok okoskodni. Nem akarok olyan dolgokba beleszólni, amiről nincs elég tudásom vagy elég rálátásom. Csak a gondolataimat szeretném leírni, mert jelenleg túl nagy bennem a nyomás. Azóta nagy volt, hogy kiléptem a moziteremből. Kis… Tovább »

Nézzünk filmet: Csodálatos Júlia

Szombat este, miután egész napos Szex és New York maratont rendeztem, de tényleg értsd, ahogy mondom, egész napos, tehét reggeltől estig tartó, már valami újdonságra vágytam. A DVD-s polcomon pedig régóta ott pihen a Csodálatos Júlia. Hát arra gondoltam, miért is ne. Nézzük meg, hogy valóban olyan csodálatos-e. Julia Lambert pályája csúcsán lévő ünnepelt színésznő, aki… Tovább »

Moziban voltunk: Hölgy aranyban

Moziba azért járunk, hogy kiszakadjunk a mindennapok valóságából. Belesüppedünk a kényelmes székünkbe, magunk elé vesszük a két liternyit popcornt, és másfél óráig elmenekülünk, messzi tájakra utazunk, előre, vagy hátra az időben, vagy akár képzeletbeli vidékekre. Igen ám, de vannak olyan filmek, amelyek közben valahogy nem esik annyira jól a popcorn, kólát is csak azért iszunk, mert… Tovább »

Út a vadonba – a könyv, a film és ami mögötte van

“1990 nyarán Chris McCandless dicsérettel diplomázott az Emory Egyetemen, majd eltűnt a szem elől. Bankbetétjét jótékony célra adományozta, nevet változtatott, és a legtöbb személyes tárgyát hátrahagyva új életet kezdett. Stoppal bejárta Észak- Amerikát, embert próbáló, kivételes élményeket keresett. Majd kedvenc könyveivel, egy puskával és egy zsák rizzsel fölszerelkezve elindult északra, az alaszkai vadonba, hogy megkíséreljen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!