Rólunk szól

Így lopok el embereket magamnak

  Időnként ellopok magamnak embereket. Ne rökönyödjetek meg, nem gonoszságból teszem. Még csak előre megfontolt szándék sem vezérli a cselekedetemet. Csak úgy… megtörténik. Sokkal egyszerűbb ezt véghez vinni, mint gondolnátok. Előkészület sem kell hozzá. Én csak…beszélgetek velük. Aztán jön egy mondat. Amiről úgy érzem, hogy ezt magammal kell vinnem. Hogy muszáj, hogy elkísérjen. És jön… Tovább »

“Mi az élet?” – kérdeztem, hét blogger válaszolt

    “Mi az élet?” – ezt a kérdést tette fel nekem egyik nap egy ismerősöm. ( Igen, én ilyen mély beszélgetéseket folytatok korán reggel. 🙂 ) Kíváncsi volt rá, mit gondolok, én, mint “művésznő”. (Mert amellett, hogy mély beszélgetéseket folytatunk, még jófejek is az ismerőseim, és tuningolják az egomat, szintén korán reggel.)Zavarba jöttem. Össze-vissza dadogtam,… Tovább »

Gyűjtögető életmódra hangolva

  Gyűjtögetek, még mindig. Ismerősöktől, ismeretlenektől, tőlünk, másoktól. A házból, az utcáról, a buszról, egy plakátról. Felveszem, leporolom, elteszem, visszaadom. Megmutatom.   Instagram királylány– Nem tudom, anyámnak miért nem sikerült. – Én sem tudom. Neked sikerült?– Úgy néz ki!– Mindjárt lemeózom. – Dehogy meózod! Előbb le kell fényképeznem, addig nem nyúlsz hozzá. Kis magyar szappanopera a 7-es buszon– Te… Tovább »

Töredékek #13

  “Az irónia főként az elme játéka. A humor inkább a szívé, az érzelemé. “/Jules Renard/  Zseniális közös, barátnős programtervezés– Mehetnénk kiállításra, olyan rég fikáztunk már képeket együtt. Ez mindig így van– Tudod, aztán Hajni tervez…bólé végez. Senki ne mondja, hogy vele még nem fordult elő– Az ott mi?– Megharaptak!A jó testvéri szeretet– Húú Hajni, nagyon hideg… Tovább »

Hétvégre

  Ami nem egészen olyan, mint a Punnanynál, de azért mégis. Vagy mégse. Apropó, Punnany. Hogy lehet olyan időzítés, hogy pont a szülinapi pécsi kirándulás után egy héttel koncerteznek Pécsett? Hol itt az igazság? Ki találta ezt ki, fiúk? Pedig micsoda szülinapi móka lett volna. Mondjuk móka így is lesz elég, láttam, szép hosszú a… Tovább »

Töredékek #12

  Hosszú kihagyás után újra, idén utoljára, ajánlva nevén nem nevezett barátnőnek, hogy ne panaszkodhasson tovább.    Amikor az álmaidat nem veszik komolyan-Lassan kellene már egy Harley-t venni. – Kac-kac-kac. – Mi van? Látod már ahogy ülök a Harley-n, mi? Nah akkor ezt most inkább hagyjuk– Holnap jön le apukám.– Ez kinek a kólája? Kristóf, ez a… Tovább »

Színházat játszom

  “És akkor mégis, miért jár színházba az ember? Talán mert reményre vágyik? Megtisztulásra? Feloldozásra? Üdvözülésre? Meggyőződésem, hogy igen.” /Szilágyi Andor, drámaíró, a Nemzeti Színház magazinjának október-novemberi számából/ “Közben én is színházat játszom két nap is egymás után. Aki bemegy a mosdóba lány tornacipős, farmeros, trikós, fonott hajú. Aki kijön? Balerinacipős, ha a magassarkút egyszerűen… Tovább »

#4217

  Ezt a számot adta a blog automatikusan a bejegyzéshez, én meg hagyom, hadd maradjon így. “Minden jó, úgy, ahogyan van.” Még mindig azokat a régi bejegyzéseket lapozgatom. Elcsodálkozom. Hát ezeket is mind túléltem? Mármint, ne érts félre, tudom, hogy érik ennél nagyobb tragédiák is az embereket. És mindig csak ennyi legyen az én legnagyobb… Tovább »

Töredékeim, vázlataim, félbehagyott mondataim

    Te csak írj Kicsilány, és ne foglalkozz semmi mással. A futók kitartóak, összeszedettek, kiegyensúlyozottak. A futók harmonikus kapcsolatban élnek a körülöttük levő világgal. A futók cél- és sikerorientáltak A futók az elit. Akinek van ideje reggel futni egy órát, annak semmi baja nem lehet az életben. Még akkor sem, ha hajnali 5-kor kel… Tovább »

Töredékek #11

  Saját élmények alapján, mások élményeiből merítve, utcán felszedett félmondatok, emlékezetes beszélgetések.  A filmválasztás nem egyszerű– Nézzünk filmet?– Nézzünk!– Mit?– Minyonok?– Vagy van ez a Harag..– Jajj, nem akarok haragudni senkire. Amikor napsugár vagyok , és beragyogom mások életétNegatív energia van körülötted. Meg kell tisztítani. Körülöttem napsugár van. Jó volt az angol, Budapest szép, és… Tovább »

Karcolatok

    Karcolat 1: “A karcolat (vagy rajz) a 19. században a napi sajtó jellemző műfaja (mint például ma a riport). Az újságírás természetéből következően a művészi képzeletnek kisebb szerepe van benne, mint általában a szépirodalom alkotásaiban. Többnyire valóságosan megtörtént eseményekből ragad ki egy-egy epizódot. Ironikus szemléletű, kritizáló célzatú, rövid, szellemes és tanulságos szépprózai műfaj.”… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!