Rólunk szól

Fekszünk a fűben, szerelmesen

  Fekszünk a fűben, egy piros pléden, és felettünk valószínűtlenül kék az ég. Te rozét hozol, fröccsöt készítünk belőle. Én azt szeretem, te pedig a kedvemben szeretnél járni. Tudnod kellene, hogy ahhoz nincs is szükség a rozéra. Neked nincs. Elég vagy hozzá Te. Az arcodra nézve mosolyognom kell, és érzem, hogy én szépülök attól a… Tovább »

Ma nem, Drágám

  Megfordítottam a párnámat. A fekete oldala van felül. Tudod, mit jelent? 52 nap. Meg az a pár előtte, amit azért nem számolunk, mert már akkor egyszer megtörtél. Színház az egész világ, és színész benne minden nő és férfi. A feszültséget  előbb-utóbb, valahogyan fel kell oldani. Semmi nem történik ok nélkül. Ha egy fegyver megjelenik… Tovább »

Lehet – nem lehet

  Pöttyös a ruhám, leopárdmintás a balerinám és virágos a napszemüvegem. “A kislányoknak van ilyen napszemüvege”– megrándítom a vállam. Én ilyen vagyok. Engem így kell szeretni. “Engem nem lehet elfelejteni, értem könnyeket illik ejteni.” Lehet velem kocsmák sötét sarkában elbújni, és egyszer végre őszinte érdeklődéssel fordulni felém, miközben én úgy teszek, mintha nem venném észre… Tovább »

Könnyű lenne szeretni

  Olyan könnyű és szép lenne szerelmesnek lenni valakibe, aki csak egy kicsi jelét is mutatja annak, hogy viszontszeret. Én olyan könnyen meg tudnám szokni, hogy kapaszkodjak valaki kezébe a moziban, és közben azt kívánjam, csendben, halkan, századjára is, hogy ez mind legyen igaz.Nagyon könnyen hozzá tudnék szokni ahhoz, hogy állandóan csak nevetni kelljen, meg… Tovább »

Elfogadtam a sorsomat

  Ahogy megláttam Évát aznap reggel az ajtóban, tudtam, hogy nagy a baj. Nem mintha nem állított volna be hozzám számtalanszor már az éjszaka közepén vagy a hajnali órákban, de akkor olyan volt az arca, amilyennek még sohasem láttam korábban. Pontosan úgy nézett ki, mint azok a betegek, akik már tudomásul vették a halálos diagnózis… Tovább »

Nehéz vagyok, jajj!

  “Lesz még velem baj (?)” Hogyne lennék nehéz, amikor általában egy csaknem tíz kilós táska lóg az oldalamon. Nem mértem, de van annyi, saccperkábé. A kabátom, az az a zöld, amiben a nagy szemeimmel, olyan vagyok mint egy gonosz kis manó – a táska még passzol is az összképhez, mint a Gumimacikból az álommanó,… Tovább »

Egy hete – én már csak ezt fújom

  Nem múlsz belőlem, pedig már a mágikus egy hét is eltelt, és ez nemcsak addig egy hét, amíg valaki bírja mellettem, hanem akkor is egy hét, ha valakit felejteni kell, de Téged nem lehet. Valószínűleg ehhez az is hozzájárul, hogy az egy hét alatt nem telt el úgy nap, hogy ne lájkoltad volna a… Tovább »

“Nem vagyok bolond, se vak”

  “Kár, nem is tudod milyen kár, hogy olyan messze futottál.” Tudtam, megint tudtam én előre. “Egy ideje mindig megérzem a bajt.”Nem ma kezdtem már. Nagyon jól ismerem azt a kocsibelsőben kialakuló három méter távolságot. Hogy ez fizikai képtelenség? Nem, nem az. Megoldottad. Hogy van valaki, akit fel lehet hívni az éjszaka közepén, felbecsülhetetlen. Téged… Tovább »

Milyen kapcsolatot keresel?

  -Szia! XYZ vagyok Budapestről. Laza kapcsolatot keresek, esetleg érdekel?– Szia! Hajni vagyok Gyálról. Normális, életképes kapcsolatot keresek, esetleg érdekel?– Köszönöm, de inkább maradok a laza kapcsolatnál. Daaah! Hát nem érted, hogy a fene se akarna veled ezek után komolyat sem? – Milyen kapcsolatot keresel?– Normális, életképes, működőt. – Én laza kapcsolatot keresek, egy személlyel…. Tovább »

Még mindig…

  Tudod, még mindig várlak.Bizonyos napokon annyira tisztán látlak magam előtt, hogy nem is értem, miért nem ülsz itt mellettem, és miért nem fogod  a kezem. Hogy miért vagyok egyedül szombat délutánokon. Hogy miért van az, hogy még most is csak elképzellek, és üzeneteket küldök Neked, akit nem is ismerek, remélve, hogy egy nem is… Tovább »

Önáltatásból jeles?

  Gondolkoztam. Mi van akkor, ha világméretű átvágás ez az “önmagunkban boldoguljunk, és legyünk egészek” elmélet? Mi van akkor, ha valaki olyasvalaki találta ki, aki abszolút nem tudott boldog lenni mással, ezért önmaga nyugtatására és igazolására, és a többiek megtévesztésére kitalálta ezt az elméletet. Nem mondom, fontos hogy önmagunkkal tisztában legyünk, és az álmainkat ne… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!