Rólunk szól

Útmutató a tökéletes reggelhez

  A tökéletes reggel 5.30-kor kezdődik. Maximum két szundi engedélyezett, ennél több már komoly veszéllyel fenyeget visszaalvás téren. Egy joghurt és a reggeli kávé után ilyen reggeleken szépen befonjuk a hajunk, és futóruhát öltünk.Leteszteljük az új telefontartó karpántot, és új lejátszási listát készítünk. Némi bemelegítés után, kisétálunk a szokott sarokra, és elkezdünk futni. Ilyen egyszerűen?Bizony,… Tovább »

Boldogságosságok #25

Az úgy volt, hogy nemcsak a Töredékek miatt kaptam komoly fenyegetést, hanem a Boldogságosságok miatt is. Így teljesen összekaptam magam, és az elmúlt hónapban lelkesen írogattam, hogy újra életre keljenek ezek a “rovatok”. (Hmm, de szép kifejezés.)Két kitétel volt: 31 nap- 31 boldogság és no pasi. Az egyik része sikerült is: semmi pasival kapcsolatos boldogság. (Hogy volt… Tovább »

Aki a rózsámhoz illik

  “-Kit keresel? – Olyat, aki illik a rózsámhoz.” Ilyen egyszerű ez. Valaki, aki több mint egy pasi a sok közül, akivel csak úgy el lehet lenni ideig- óráig. Valaki, aki megért, aki igazán ért. Nem szeretnék én már a szombat este csoportokban vadászó tömeg része lenni. Nem szeretném, hogy levadásszanak. Már nincs kedvem az… Tovább »

A péntekről

  Sohasem akarnék a 8-től 4-ig dolgozó embertömeg része lenni. Forrón és csapzottan hömpölyögni a metrón, fogódzkodni a sok száz korábbi kéztől ragacsos kapaszkodókba. Ha nagy ritkán mégis ezt teszem, szenvedek minden egyes pillanatban. Mint most is, a negyven fokos hőségben, amit a villamos klímája sem bír már. Mint a heringek, láb a lábon, kéz… Tovább »

Az utazó

    “Gyakran éreztem, hogy nekem abban telnék gyönyörűségem, ha mindig mehetnék, egyenest, az orrom után..”/Charles Baudelaire/ Elutazni valamerre, where i have never been before. Vajon az is meglátszik az emberen, hogy máshonnan jött? Hogy nem odavalósi? Táskába pakolni ráérősen, nem sietni sehova sem, vajon mi kellhet egy hosszú hétvégére? Utazó ruhát felvenni, olyan tipikusat,… Tovább »

Szállj fel gyorsan a hévre!

  Ha elutaznál valamerre, de nincs sok pénz a zsebedben, ülj fel a szentendrei hévre. A Filatorigát graffitis falai után kezdj el odatapadni az ablakhoz. Alig 40 perces vonatozás után csodahelyre érkezel. Szállj fel a Skanzenbe tartó buszra, és járd végig Magyarországot elejétől a végéig, nyugatról keletre, északról délre. Menj be a kalácsillatú szobába, ahol… Tovább »

Boldogságosságok #24

Az elmúlt két hónap boldogsága, élményekkel, pozitív visszajelzésekkel, sok-sok napsütéssel és tavasszal, hézagosan, mostantólténylegmindenesteíromőket, deígyisvanazértpár. *rajongani képekért *tavaszi dekoráció * takarítani * négy napos hétvége * Grace klinika+ filmes maraton * 12 órát aludni * varrni és pénzt kapni érte * nápolyi * “Más vagy, mint a  többiek”* együtt nevetni valakivel * jegyzetlapok * napsütés… Tovább »

A szerelem az egyetlen lehetséges létezési állapot

    “…Valakit, valamit szeretni kell. Nyíló virágot, kék eget. Minden koldusnál százszor koldusabb, Ki senkit, semmit nem szeret…” /Endrődi Sándor: A szeretetről, részlet/   Szerelmesnek lenni busóba, madárhangba, tavaszba, az idegenek tekintetébe. A frissen mosott haj illatába, a napsütötte ágyneműjébe, a reggeli kávéba, az elmúló fejfájásba. Szeretni várost, tájat, erdőt, mezőt, szeretni mindent, ami… Tovább »

70 tanács az Élet nevű játékhoz

  Egy amerikai iskolában a végzős gimnazisták különleges ajándékot kaptak tanáruktól, aki saját listáját nyújtotta át nekik, mely a szerinte legfontosabbnak vélt 100 bölcsességet tartalmazza. Erről a listáról válogattam most én is. Íme 70 fontos tanács, amivel már bele lehet kezdeni a nagy játékba. 1, Számtalan mód van arra, hogy közelíts meg egy medencét. A… Tovább »

Ötletek a boldog hétköznapokhoz

      Megint egy újabb hétfő reggel. Még mindig sötét van, még mindig hideg van, mi meg már megint késésben vagyunk. Még mindig sokan vannak a metrón, a munkában az ügyfelek még mindig bosszantóak, és még mindig sok a papírmunka. Még mindig fáradtak vagyunk, és csak a takaró alatt maradnánk. De nem lehet, mert… Tovább »

Az élet szép

  Olyan sokféle élet létezik, és nem biztos, hogy az én igazságom az egyetlen. Az élet szép. Ebben biztos vagyok. És amikor a legnagyobb félelemben vagyunk, és úgy érezzük, hogy a legmélyebbre süllyedtünk, akkor jön a megváltás. Ez pedig a tapasztalat. Onnan tudjuk, hogy jó úton járunk, hogy az elején majd belehalunk a félelembe. De… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!