Rólunk szól

A függőség, mely boldoggá tesz

  “5 Instagram profil, akiket követek” Ez lett volna a mai bejegyzés címe, meg a tegnapié, meg a tegnapelőttié, de aztán valami egészen más lett belőle. Majd jön az Instagram is, de csak azért, mert meg akarom nektek mutatni Wayne Skivingtont, és így tudom úgy megtenni, hogy ne nézzek ki rajongó 15 éves lánynak. Szóval,… Tovább »

Félünk…

  Mennyi mindentől félünk… Félünk a pókoktól, a horror filmektől, a denevérektől, a harci kutyáktól, a sötéttől, az éjszakától, attól, hogy az éjszakában nyugtalanító gondolataink támadnak. Félünk az elhízástól, a hajhullástól, a ráncoktól, az öregedéstől. Félünk az elmúlástól, félünk a haláltól. Félünk a bevándorlóktól, a betegségektől, a háborúktól, félünk a globális felmelegedéstől, az atomenergiától,  az… Tovább »

Az vagy, amit megeszel – Enni vagy nem enni?

  Egyértelműen enni, nem csak azért, mert az evés egy roppant mód élvezetes tevékenységnek számít, és persze nem elhanyagolható a közösségteremtő ereje (annyira szeretem ezt a szót, “közösségteremtő” hmmm…) sem. Ha valakivel együtt tudsz enni úgy, hogy közben ne érezd kellemetlenül magad, az szerintem felemelő érzés, vagy lehet, hogy csak én vagyok olyan defektes, és… Tovább »

Ha a Disney mese életre kel

  Az úgy történt, hogy majdnem életre kelt a blogom. Egészen úgy nézett ki, hogy valaki fogja magát, kilép az egyik bejegyzésből , leporolja magáról az online világ összes búját és baját, és jön a hetedhét országra szóló lakodalom és a holtomiglan-holtodiglan, na meg a boldoganamígmegnem. Nos, a vége nem teljesen így alakult. A miért… Tovább »

Ha te változol, minden változik

Az alábbi írás egy pályázatra készült. Azonban, mivel jó szokásomhoz híven, le se tagadhatnám magam, lecsúsztam a beküldési határidőről, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy a naptáramba más dátumot véstem fel, mint, ami a kiírásban állt. Így lett a 16-ból 20-a, és 18-án nem valószínű, hogy örülnének az én elmélkedésemnek bármennyire nagyszerű és fergetes is. Na… Tovább »

Anyukám, Oravecz Nóri és a legújabb életem

Van nekem egy naptáram. Self-made, telefirkált, színekkel megjelölt, ahol a különböző prioritású események más-más színkódot kapnak. Az elmúlt két hétben, két dátum a legfontosabb jelölést kapta: rózsaszín kihúzás és sok-sok felkiáltójel.Április 23. és május 7.Tudjátok milyen napok ezek?Április 23-án jelent meg Oravecz Nóri új könyve, május 7-én pedig bemutatták azt a nagyközönségnek. Reakció 1: Kell. Reakció 2: Ott… Tovább »

Változtasd meg az életed!

Schäffer Erzsébettel már találkoztam, Oravecz Nórival még nem. Nóri velem egyidős, Erzsébet pedig nem. Erzsébettől tudtam mire számítsak, Nóritól pedig nem. Erzsébet lassan beszél, Nóri pedig pörög. Ami pedig közös bennük, hogy  mindketten élnek. Egy kicsit másképp.  Erzsébet velem együtt érkezett. Gondolhatjátok azt az arcot, ahogy megláttam az ajtóban. Vörös hajjal robogott be, ahogy szokott,… Tovább »

“Akkor őrült vagy!”

Soha nem csinált semmilyen őrültséget. Mindig ő volt a jó kislány, aki azt tette, amit vártak tőle. Jól viselkedett, nem járt bulizni, befejezte az iskolát kitűnő eredménnyel. A fiúk …. 18 éves koráig rá sem mert nézni a fiúkra, és aztán sem büszkélkedhetett túl nagy sikerekkel. Élte az életét, úgy ahogy azt kellett, egyik nap jött a másikra…. Tovább »

Lány odaátról : Magamtól Magamnak…

Nézem a tükör másik oldalán ácsorgó lányt, és azon gondolkozom, mi olyan roppant mód ellenszenves benne, hogy sokszor képtelen vagyok szeretni. Hirtelen, mintha megvilágosodnék, rájövök. Egyetlenegy hibája van, amit sokszor nem vagyok képes neki megbocsátani: hogy nem tökéletes. Hogy néha ő is hibázik. Hogy este  hat óra után csokit eszik, hogy egyáltalán csokit eszik, hogy… Tovább »

Hattyúvá válásom igaz története

A történet Éváról és Ádámról szól. Lehet, hogy inkább Éváról? Vagy pedig Ádámról? Ki tudja?Lehet, hogy te vagy az és én. Lehet, hogy a mellettünk ülő idegen a metrón. Mert olyan hétköznapi. Bárkivel megeshet, hogy hattyúvá válik. Akkor már ötödik éve nyaraltunk a Balatonon. Hogy csak megszokásból -e vagy valami más volt a mozgatórugónk? Már… Tovább »

Áfonyaszemek

A kislány az erdőben sétált. Pöttyös szoknyája minden lépésnél vidáman libbent a térdénél. Fején kis fehér szalmakalap, virágos szalaggal, haja kétoldalt vaskos fonatokban úszott utána.Kosárkájában áfonya. A fülén egy-egy cseresznye lógott fülbevaló gyanánt, a keze már maszatos volt a ráfolyt áfonyalétől.A kisfiú észrevétlenül csapódott mellé. Kantáros nadrágot viselt, kezeit a zsebébe süllyesztette, és mint a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!