Rólunk szól

Cirmi, a születésnapok és az idegen szavak

  -Tudod Cirmi, ezek a születésnapok valójában azért annyira nem is jó napok. Mármint, jó persze, hogy jó, csak mégis sunyi és alattomos napok.– Na ne mondd. Ez hogy jutott eszedbe?– Hát úgy, hogy a születésnapodon mindig valami csodát vársz. Ám ha elmúltál már 12, és a születésnap hétköznapra esik, a csoda elmarad. Pont ugyanolyan… Tovább »

Új év – régi Cirmi

  – Hova osonkodsz? Csak nem elkapott a macskajaj? – követte figyelemmel Cirmi az óvatoskodásomat a konyha felé, ahogy egy pohár vizet próbáltam szerezni magamnak. – Neked lesz mindjárt jajj, te macska. Attól az egy pohártól nem nagyon lehetek másnapos. De aznapos sem. – Egy pohár? Csak nem beteg voltál?– Szemtelen vagy, de elnézem neked… Tovább »

Cirmi, a sütifaló

-Jajj, de jó, hogy jössz – egyensúlyoztam a létra tetején. – Ezt igazán megfoghatnád!– Öhmm… ismételten felhívom a figyelmed, hogy én egy macska vagyok. És még mindig nincsenek kezeim. – Ehh, hát minek is tartalak én téged – másztam le kelletlenül a létra tetejéről, és az újabb szatyrot, amely boákat, csengettyűket, adventi koszorút és hópehely… Tovább »

Cirmi és a Halloween

  – Még mindig nem készültél el? – nézett rám felháborodottan Cirmi, miközben a konyhában tevékenykedtem. Már reggel óta halloween-i maskarában pompázott, nem tudtam lebeszélni róla. Cirmi mindenféle ünnepet imádott, kivéve persze a Valentin napot, de az egy másik történet. A Halloween különösen a szívéhez nőtt, na nem a rémségek miatt, mert az én macskámban… Tovább »

Egy évesek lettünk – Cirmivel az élet

  A délutáni teázáshoz való csalánteát szűrtem le. Rákaptam  a teákra, most éppen ez volt a legújabb szokásom.Azon gondolkoztam, hogy rakjak-e bele egy kis mézet, amikor Cirmi a konyhaasztalra pattant. – Mit csinálsz?– Jézusom, a szívbajt hoztad rám!– Mit csinálsz?– Mióta van a macskáknak helye a konyhaasztalon?– Naaa – ellenkezett, miközben a földre pottyantottam. –… Tovább »

Nyárzáró/őszkezdő

  – Igazán segíthetnél, ahelyett, hogy csak ülsz és nézel- vetettem oda Cirminek, miközben az íróasztalomról pakoltam le a millió csetreszt, félmillió füzetet, és minden egyebet, amit felhalmoztam, pedig cseppet sem illett oda. – De azt sem tudom, hogy mit csinálsz – szökkent beljebb az ajtóból, és letelepedett az ágyra. Igaza volt, tényleg nem is… Tovább »

Cirmi és a feminizmus

Az este közeledtével a hintaágyon ültem, vígan lóbáltam a lábaimat, és élveztem a semmittevést. Nagy hanggal megjelentek a nyári este elmaradhatatlan résztvevői, a cserebogarak, mögöttük fekete kis árnyak cikáztak, denevérek. Majd hirtelen egy nagyobbacska árnyra lettem figyelmes. Cirmi megérkezett, és vadászni kezdett. Városi, elkényeztetett macska lévén (csak ezt meg ne lássa) kicsit nehezére esett a mutatvány, de… Tovább »

Szabadnak született

  ” – Meg kell adni az embereknek azt, amire vágynak. Ha műsort akarnak, tőle majd kaphatnak műsort. De olyat, amit sohasem felejtenek el – gondolta, miközben utolsó simításként a kalapjához színben harmonizáló rúzst kent fel telt ajkaira. – Tökéletes – nyugtázta a látványt a tükörbe pillantva. – Irigykedjenek csak. Inkább az irigység beszéljen belőlük, mint… Tovább »

Cirmi és a legújabb életünk

Az éjszaka neszeit hallgattam, sorra tudtam venni mindegyiket. Két hete már, hogy beköszöntött a jó idő, és én nyitott ablaknál aludtam. Az évnek ezt az időszakát szeretem a legjobban. A távoli főúton nagysebességű kocsi húzott el, az utca végén három kutya veszetten csaholt, gondolom, macskát üldöztek, csak reméltem, hogy nem Cirmi az, aki a rövidebbet… Tovább »

Túlontúl csajos lányok

Feküdtem az ágyon, keresztben, hasra fordulva, és a legújabb Marie Claire-t lapozgattam. Lassan már ebben sem lesz semmi érdemleges olvasnivaló. Mégis előfizetek egy újabb évre. Valamiben nekem is kell az állandóság. Meg ugye nehezen engedek el dolgokat.  Négy pici tappancs kapaszkodott felfele a hátamon, gondosan visszahúzott karmokkal, amiért nagyon hálás voltam. Végül Cirmi megtelepedett a… Tovább »

Lelki társak

– Már megint nagyon mosolyogsz! Gyanús vagy te nekem!– Én neked mindig gyanús vagyok Cirmi, bármit is csinálok. – Biztos, hogy valami pasi van a dologban. – Már miért lenne pasi a dologban? – Mert hát… – máris elbizonytalanodott  – nagyon mosolyogsz, hát azért – vágta rá. – Mindent értek! Hát tudd meg, hogy azért mosolygok, mert van okom mosolyogni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!