Rólunk szól

Túlélési kalauz a pesti éjszakákhoz

  Itt a jó idő, ennek örömére a lányok is újra elindultak,  és belevetették magukat a budapesti nyári éjszakába. És mint tudjuk, hogy “Budapest nyáron sokkal szabadabb” és ” minden szabad, ami nem tilos”, gondolhatjátok, hogy milyen csuda dolgok történtek velük. Nagy bölcsességekre is rájöttek, és sok mindent tanultak ismét, mert szerencsére mindig készen állnak a… Tovább »

Amikor megnyílik a rakpart

  A Budapest100 program 2011-ben indult útjára. Apropója, hogy a Goldberger ház, mely az OSA Blinken Archívumának (elsősorban hidegháborús és emberi jogi gyűjteményeket őriz, értékel és a bemutatás új módjaival kísérletezik) ad otthont, éppen abban az évben töltötte be 100. életévét. Egy ilyen jeles napot az ember, de még a házak is  a kis pajtásaikkal… Tovább »

Budapest minden ígéretét beváltotta

  Tudja, engem valahogy mindig Pest gyógyított meg. Mindig. Minden bajomból a segítségével épültem fel. Ha valami bántott, én sétálni indultam. De nem ám csak úgy, ahogy a legtöbb ember sétára indul. Én megadtam a módját. Rúzst kentem a számra, a legjobb cipőmet vettem fel és egy külön, csak erre az alkalomra tartogatott ruhát. Hiába… Tovább »

Fent magasan Budapest felett

  Rengeteg sok lépcső vezet felfele. Nem is számolom, hiszen úgyis eltéveszteném. Inkább csak a feladatra koncentrálok, mert tudom, hogy beleszédülök majd a csigalépcsők sorába, plusz az enyhe klausztrofóbiám is biztos, hogy rám tör majd. Előbb az egyik láb, majd a másik, közben a hátadat nézem.  Az utolsó fordulónál mintha egy teljesen másik világba csöppennék,… Tovább »

Karácsonyba borult Pest

  Karácsonyi vásár a Vörösmarty téren. Fényfestés a Bazilikánál. Egyházi ének a betlehem mellett az első gyertyagyújtás előtt.  Az Andrássy út kivilágítva. Korcsolyázók a Városligetben.  Az ország karácsonyfája a Kossuth téren. Frank Sinatra a pláza hangszórójából. Csokimikulásokból álló hadsereg a hipermarketekben. Kürtős kalács illat a Nyugati előtt. Csillamos végig a rakparton. Diótörők a kirakatokban. Szállingózó… Tovább »

Budapesten beköszöntött az ősz

  Budapesten beköszöntött az ősz. Kétség sem fér hozzá. A buszmegállókban ugyanolyan fekete nadrágos, fekete bőrdzsekis lányok várnak a buszra, nyakukban hatalmas kockás sál, á la Burberry. Kezükben Starbuck-os pumpkin latte-t szorongatnak. Kicsivel arrébb egy másik lány kék farmert és barna bakancsot húz. Régit, kopottat. Utazik egy órát, hogy a Széll Kálmán téren találkozzon egy… Tovább »

Budapest nappal, Budapest éjjel

  Jártál a Pilvax közben mostanában? Alig két utcányira a Váci utca forgatagától, mintha megállt volna az idő. A tömeg hangja alig ér el idáig, csak csendesen morajlik a háttérben, mint a tenger, aláfestést szolgáltatva a magányos gondolatokhoz. Mintha buborékban lennék. Van itt egy pub is, messzi ír pubokra emlékeztet, elég lepukkantnak néz ki, pedig… Tovább »

Szerelmem, a Budai Vár

  Az én szerelmem büszke. Mondhatnánk, hogy fennhordja az orrát. Mindenki felett állónak képzeli magát, de hát nem is csodálkozhatunk rajta. Valóban a magasról tekint le a többiekre. Az én szerelmem csalfa. Naponta több százan koptatják a macskaköveit, simítják végig falait, ő mégsem szól egy szót sem. Biztos vagyok benne, hogy még élvezi is.Az én… Tovább »

Budapest100 – 100 éves házak bűvöletében

  A hétvégén ünnepeltünk. 100 éves házakat végig a Nagykörúton. Kis sárga könyvvel a kezünkben jártunk egyik címről a másikra, turistának lenni a saját városunkban, és közben kincseket kerestünk. A kincsek pedig mindenhol ott voltak. Sokszor a leglehetetlenebb helyeken, ahol nem is számítanánk rá. Hogy ki építette, milyen stílusban, ki lakott itt, miről volt nevezetes…… Tovább »

Így kávézunk mi Pesten

  Közös történetünk a kávéval jó néhány évvel ezelőttre nyúlik vissza. Ugyanis, nem voltunk mi mindig ilyen jóban. De azon a bizonyos éjszakán mindösszesen kettő órát sikerült aludnom, másnap pedig óra várt a fősulin, régi szép idők. Mit lehet ilyen vészteljes időkben tenni, hát mit sem sejtve lefőztem életem első adag kávéját. Azt azért tudnotok… Tovább »

Pesti mesék

  Budapest ezerarcú város. Akkor szeretem a legjobban, amikor csak az enyém. Például egyes hétköznap délelőttökön.Amíg mindenki az iskolában ül, vagy azon segédkezik, hogy pörögjön a magyar gazdaság, én a nyakamba veszem a várost. Budapest ilyenkor olyan, mintha színdarabot néznék. Olykor drámát, olykor komédiát, és amikor valaki hangosan hallgatja a zenét a buszon, akkor musical-t… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!