Aki a szerelembe szerelmes

A boldogság világnapjának margójára

  Milyen jól is hangzik ez. Valaminek a margójára. Egy szakításnak, egy születésnapnak, a boldogság világnapjának. Merthogy az van ma. És valahogy tényleg. Mintha jött volna egy kis fellélegzés. Hogy a tegnapi séta tette a Dunánál? Vagy az a fél kiló csoki és perec, amit lenyomtam a torkomon? A néhány Simpson rész? Mindig tudok rajta… Tovább »

Boldogságosságok #25

Az úgy volt, hogy nemcsak a Töredékek miatt kaptam komoly fenyegetést, hanem a Boldogságosságok miatt is. Így teljesen összekaptam magam, és az elmúlt hónapban lelkesen írogattam, hogy újra életre keljenek ezek a “rovatok”. (Hmm, de szép kifejezés.)Két kitétel volt: 31 nap- 31 boldogság és no pasi. Az egyik része sikerült is: semmi pasival kapcsolatos boldogság. (Hogy volt… Tovább »

Ha kisüt újra a nap

  Három napi ónos eső után kék eget látok a fejem fölött, fehér felhőkkel, szikrázó napsütéssel, már majdnem el is felejtettem milyen az. Szentül hittem, hogy a tél most tényleg igazán örökké tart. Pedig már tudhatnám, hogy sosem tart addig. Érzem a tavaszt a csontjaimban, meg a bőrömön, azon a maholnap 28 évesen, érzem, hogy lassan majd… Tovább »

Inspiráció

Az év eleje a nagy tervek időszaka. Fogadalmakat teszünk, kapaszkodókat keresünk, mottókat gyártunk, új határidőnaplót kezdünk, teleírjuk mindenféle motiváló üzenettel, inspirációval, magunktól magunknak, ami majd segíteni fog, ha elfogy a lendület. Az elmúlt napokban én is ezt tettem. Íme a végeredmény, amit szem előtt kell tartani az új évben.  Magamtól magamnak, sok szeretettel: Szeresd amit a tükörben… Tovább »

Cím nélkül

  Mert összeesküvés elméleteket szősz, és mindent félreértesz. “Mindent félreértesz, mindent összekeversz.” Kinek is mondja a kis herceg?Mert nem látsz a sorok mögé, és nem azt érted, ami valóban ott van. Én azt szeretném, hogy megértsél. Megértsed, hogy számomra minden olyat jelentesz, amit te valójában megvetsz. Ha rám néztél, mintha csak R.-t láttam volna, és… Tovább »

Két lány, két nap, egy magyar tenger

  Tudod, mennyi mindenre elég két nap? Ha jól csinálod, akkor mindenre elég. Elmondom, hogy is kell az ilyet elvégezni. Először is, úgy kell csinálni, hogy megfontoltan felkészültök az utazásra. Még véletlenül sem az utolsó pillanatban -Megyünk Balatonra?-Menjünk, lesz pénzem! – Nézel szállást? – Ez jó lesz! – Foglaljam? Már le is foglaltam! – módon…. Tovább »

Az egyetlen

  Ismerősek lehetnek az alábbi sorok. Már megírtam volna őket? Lehetséges. Vagy azért emlékszel rá, mert rólad szólnak? Mert már Veled is történt hasonló? Lehetséges. Azokról szól, akik részei voltak az életemnek. És arról, aki mindig is a része volt az életemnek, aki most is az, és az is lesz, még akkor is, ha jelen… Tovább »

Mosolyogj, királylány!

  Reggel azon gondolkoztam, hogy már csak egy vastag keretes szemüveg hiányozna, hogy úgy nézzek ki, ahogy…ahogy kell? Ha már íróféle az ember. Olyan féleség. Egyszer majd biztosan felnő a feladathoz. Táskámban füzetek, és egy könyv. Még nem “A KÖNYV”, nem a sajátom, de egyszer annak is eljön az ideje. Még tanulom a mesterséget. Van… Tovább »

A kis herceg, a kislány és a róka

  November 5-én került a magyar mozikba A kis herceg (az előzetest itt nézhetitek meg), és én azóta tűkön ültem, hogy végre megnézhessem. Hogy csodavilágba repülhessek, idegen kisbolygókra, izguljak egy rózsáért és egy báránykáért, és azért, hogy a bárányka le ne legelje a rózsát, és eltöltsek 108 percet a kis herceggel és a rókájával, és… Tovább »

Boldogságosságok #20

  Nem is kell hozzájuk magyarázat, mert önmagukban is megállják a helyüket. Sokfélék. Aprók és nagyok. Jut belőlük minden napra egy. De van, hogy több is. * a gyertya eloltása után a szobában maradó illat * “sütőtöközős” esték * rózsaszín körmök a lábamon * kora reggeli futás * új rózsaszín esernyő * mamusz + takaró… Tovább »

Boldogságosságok #17

  ” Hogy boldog vagyok-e most? Azt hiszem. És már nem félek a boldogtalanságtól. Ez is rendben van. Már úgy érzem, hogy minden jó. És ez a lényeg, ez az ajándék.” /Robin Williams/ “A boldogságot csak következetesen lehet elérni, ha önmagamra fel tudok nézni, és a másik is felnéz rám.” /Csernus Imre/ ——————————————————————————————————————————————————————–   Milyen… Tovább »

Blue Monday, avagy a boldogság nyomában

Tudtátok, hogy a mai nap hivatalosan is az év leglehangolóbb napja? Blue Monday, azaz január harmadik hétfője. Szegény hétfő, amúgy sem tartozik a nagyközönség kedvence közé, most még egy okkal több, ami miatt ferde szemmel lehet rá nézni.  Már elmúlt a karácsony, de messze még a tavasz, fázunk nagyon, de a hó már nem esik, sötét… Tovább »

“Kimondhatatlanul boldog vagyok Veled”

Nézem ezt a képet és szüntelenül csak arra gondolok, hogy egyszer eljön majd a mi időnk is. Hogy egyszer majd nekünk is lesznek ilyen reggeleink, Veled, akit még csak nem is ismerek. Álmos reggeleken, vasárnaponként, amikor nem sietünk majd sehova sem, felteszem a kávét főni, amíg te leugrasz a sarki boltba friss zsemléért és a vasárnapi… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!