Rólunk szól

Túlélési kalauz a pesti éjszakákhoz

 

Itt a jó idő, ennek örömére a lányok is újra elindultak,  és belevetették magukat a budapesti nyári éjszakába. És mint tudjuk, hogy “Budapest nyáron sokkal szabadabb” és ” minden szabad, ami nem tilos”, gondolhatjátok, hogy milyen csuda dolgok történtek velük.

Nagy bölcsességekre is rájöttek, és sok mindent tanultak ismét, mert szerencsére mindig készen állnak a tanulásra, egy könnyed kis nyári éjszakai “party” pedig a legnagyobb tanító mind közül. 

Az újonnan megszerzett ismeretek alapján összeállítottak egy afféle “kisokost”, tanácsokkal és éles meglátásokkal, italokról, pasikról és az éjszakai általános viselkedés mikéntjéről, amely elengedhetetlen mindazok számára, akik hasonló kalandra készülnek.


 

1, Soha ne hajolj a whiskey kólás üveg fölé, amikor kinyitod! Ha mégis megteszed, ne csodálkozz, ha  a benne felgyülemlő buborék miatt a kupakot a homlokod közepén találod. Én szóltam. 

2, Ha a biztonsági őr megkérdezi, hogy paprikaspray van-e nálatok, feleld azt, hogy csak vipera meg sokkoló, biztos nagyon viccesnek találja. 

3, Ha még mindig túl élesen látod, hogy rajtad kívül mindenki majdnem kiskorú, biztos, hogy nem ittál eleget

4, Ha az előző pont esete áll fenn, és már a whiskey-ben sem bízhatsz, akkor a Jager+sör kombináció garantáltan hatásos, de csak és kizárólag szívószállal. Mert királylányok vagyunk!

5, Ha egy helyen elmondhatod magadról, hogy már “Nagy Ervin is megvolt” (vagyis elsétált melletted az utcán kb. fél méterre), akkor ideje továbbállni. 

6, Minden estének eljön majd az a pontja, amikor közös vállalkozást kezdtek alapítani, melynek alapja a pszichológiai tanácsadás, amit most már hivatalosan, számla ellenében is végezhetsz.

7, Vigyázz! Budapest belvárosában könnyen előfordul, hogy utcákat csak úgy spontán áthelyeznek. Nem viccelek! Ha esküdni mertél volna rá, hogy a Kazinczy utca azzal párhuzamos amin éppen haladtok, majd a következő sarkon befordulva épp az előbb említett utcába toppansz, ne lepődj meg. 

8, Bármi, amit a vodka súg neked hazugság. Soha ne hallgass rá! Ismétlem, soha!

9, Ha egy szórakozóhelyen elkéred a veled szóba elegyedő úriemberek személyi igazolványát, mert nem hiszed el, hogy annyi évesek amennyinek mondják magukat, annak ellenére, hogy nem vagy hivatalos közeg, de oda fogják adni. Mindig, kivétel nélkül. Vagy a diákigazolványukat…Khmm…

10,  Ha reggel 8-kor éppen az Astoria fele sétálsz, és az egy héttel később felmerülő miért kérdésre a válasz nemes egyszerűséggel: “Mert fényképezni akartál”, akkor nyugodt lehetsz, mert valamit biztosan jól csináltál. 

 

 


Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod. 
Ha véleményed van, kérlek, írd meg nekem.

Ha van még időd, olvasgass tovább nyugodtan, remélem, hogy találsz még olyat, ami érdemes az olvasásra. 
Ha úgy érzed, még mindig nem elég, nézd meg a Facebook oldal-t is. Képek, idézetek, zenék, videók és természetesen a legújabb bejegyzések.

"Ott ültek még sokáig a bor mellett a teraszon, az egyre halványuló lámpa fényénél.
A tündér a vonatról és a tetovált lány. 
Mind a kettő én voltam. "

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!